vrijdag 20 augustus 2010

Uitnodiging voor diner en ontbijt

Elk jaar wordt in Berlijn de Online Educa gehouden, een internationale conferentie rond het thema Leren en ICT. Deze keer wordt de conferentie gehouden van 1–3 december in het Hotel InterContinental in Berlijn.

Het thema voor dit jaar is “Learning for All”. Er zijn zes inspirerende keynotes door deskundigen uit de USA, Groot-BrittanniĆ« en Zweden. Daarnaast is er een groot aantal presentaties en workshops rond de 4 thema’s “Learning Content”, “Learning about Learning”, “Learning Ecosystems” en “Learning Environments”.
Veel meer is te lezen op de site van de Educa: www.online-educa.com

De afgelopen jaren zijn er verschillende mensen vanuit het MBO geweest die de conferentie hebben bezocht. De ervaringen zijn zeer verschillend, afhankelijk van het verwachtingspatroon. Omdat het een internationale conferentie is, hebben de verschillende sprekers ook een verschillende achtergrond. Dat kan betekenen op het ene moment een slecht Engels sprekende dame uit
Griekenland met een onderzoek waar niemand op zit te wachten, maar op het andere moment weet iemand uit Noorwegen je te raken met een goed onderbouwd verhaal over mobiel leren. De basis van vele verhalen en presentaties is enigszins wetenschappelijk, veel onderzoek en doortimmerde praktijk. Met open oren en ogen is er veel te horen en te zien. Het is goed om vooraf de conferentie voor te bereiden en duidelijke keuzes te maken.

Dit jaar willen we het bezoeken van de conferentie graag ondersteunen. Dat doen we, het Consortium voor Innovatie, Kennisnet en saMBO~ICT door aanwezig te zijn op de conferentie en het organiseren van een diner en een ontbijt voor de deelnemers aan de conferentie. We willen op die manier gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.

Inschrijven voor de Online Educa kan via de website van de conferentie. De reis naar Berlijn is eenvoudig zelf te organiseren. Met behulp van trein of auto is Berlijn goed te bereiken en een aantal hotels in de buurt van de conferentie is zelf te regelen. Het Hotel Schweizerhof Hotel ligt direct bij de conferentielocatie, maar is redelijk prijzig. In de buurt van de conferentie zijn echter nog meer mogelijkheden.

Wanneer je naar de conferentie gaat, dan horen we dat graag en zullen je uitnodigen voor het diner op woensdag en het ontbijt op vrijdagochtend. Aanmelden kan via dit formulier.

We hopen je begin december te ontmoeten in Berlijn!

Jan Bartling. saMBO~ICT
Jan-Kees Meindersma, Kennisnet
Ellen Elemans  en  Ilona Bonnemaijers, Consortium voor Innovatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten